Dom > Novice > Vsebine

Razlogov, zakaj Blago obtiči na brazilskem meri (II)

Jan 12, 2017

3. MAPA

Ministerio da Agricultura, PECUARIA e Abastecimento, ki je Portuguesefor Ministrstvo za kmetijstvo, živinorejo in dobavo, MAPA, je regulacijski organ, pristojen za nadzor nad uvozom blaga rastlinskega in živalskega izvora. Kot je v primeru zdravstvenih izdelkov ali uvoza kozmetičnih izdelkov, uvoz takega blaga je predmet uvoznih dovoljenj, ki je potrebna za sprostitev blaga v brazilskih carini.

Podjetje uvozu blaga rastlinskega in živalskega izvora morajo biti registrirani pri MAPA. Za registracijo je potrebno predložiti naslednje dokumente SIF, Zvezna služba za nadzor:

• kopija statuta

• Kopija CNPJ kartice

• Registracija podjetja Oblika

• Uvoznik Izjava o primernih pogojih za shranjevanje izdelkov

Prav tako je odgovoren SIF sredstev za nadzor, ali je uvoz blaga živalskega in rastlinskega izvora zakonito. Ti agenti posebno pozornost na to, ali so bile spoštovane sanitarne zahteve, saj bi lahko ogrozila brazilski sektorjev, ki se ukvarjajo z živalmi in zelenjavo.

Prav tako velja, da MAPA pregledu je na embalaži ali palete, ki je prišel z blagom. Pri prevozu blaga v lesene škatle za primer, bo potreben Fumigacija certifikat ali potrdilo Toplotna obdelava.

4. Inmetro

Inmetro zahteva, da so nekateri izdelki, ki jih lahko najdete v tem članku, je treba potrditi, da se prodajajo v Braziliji, in enaki predpisi se naložijo na uvoženo blago. V tem primeru mora biti izdelek bodisi potrdi:

• Tuji regulatorna agencija, ki je priznala, Inmetro

• Inmetro, ob prihodu v Braziliji

Za vse izdelke, ki so predmet obveznega potrdila, ki ga Inmetro, je potrebno posebno dovoljenje, da bi jih uvozili. V vseh primerih so prisotni v Uredbi številki 354 z Inmetro A Declaração de Liberação para Importacao de Produtos, Portugalska za izjave o sprostitvi za uvoz proizvodov, ki se zahteva od Inmetro.

5. Davčni revizor brazilskega zveznega Prihodki

Receita Zvezna do Brasil, ki je brazilski zvezni prihodek, je odgovorna za uveljavljanje carinskih predpisov. V ta namen je davčni revizor brazilskega zveznega prihodkov je dovoljeno tudi, da nadzira uvoz katerega koli blaga v Braziliji in tako se lahko obrne na vse blago, če bodo razumeli, da je nekaj narobe s tem, kako je bilo blago obravnaval, še posebej v pristanek proces, tudi če so bili dokumenti, ki jih je predložil uvoznik, v redu.


Opomba: članek repost iz Realogistics

http://www.realogistics.com/index.html