Dom > Novice > Vsebine

RAZLIKA EBTWEEN POLNO-AUTO IN SEMI-AUTO CMM

Jul 22, 2016


Tri CMM, v resnici, lahko razdelimo v polni avtomatsko, polavtomatsko in ročno tip. Samodejno popolnoma nadzira računalnik, medtem ko priročnik je popolnoma pod nadzorom umetne. In polavtomatsko je brez avtomatske vrtljive iglo glavo in nadzor sistema, torej tako dolgo, kot ko je treba preoblikovati iglo kota, boste morali preoblikovati kota sonde ročno. Povejte nam o razliki med polavtomatskih in avtomatskih!


A. razliko v ceni

Z vidika kupca, prva skrb je treba razliko v ceni, sondo glava polavtomatsko CMM je drugačen od to tisti polni avtomatsko. Priročnik je cenejši kot samodejno.

B. merilna točnost

Glede na ceno, natančnost merjenja je eden od vrednostnih papirjev, ki lahko test izdelka ali usposobljeni, zato večji natančnosti lahko privede do boljše kakovosti. Polavtomatsko, zaradi potrebe po umetno prilagoditi test, morda nekaj napak v procesu merjenja. Poln-samodejen je popolnoma pod nadzorom PC, ki močno zmanjšuje nesreč zmota. Tako relativno točnost samodejno CMM je višja za polavtomatsko CMM.

C. proizvajajo učinkovitost

Koren podjetje je učinkovitost razen kakovosti. Polni avtomatsko CMM nadzira računalnik v procesu merjenja, ki šele potreba inženir nastavite pred računalnikom in dal v programu. Medtem ko polavtomatsko CMM je ne, zaradi vpliva ročni test. Toliko časa, kolikor je treba spremeniti ročno sondo glavo, tako polavtomatsko CMM je manj ugodnosti kot tiste, ki polni avtomatsko.

Predstavimo razlike med polavtomatsko in polni avtomatsko CMM zgoraj. Dejansko ne morem reči, kateri je boljši, ker izbira med polni avtomatsko in polavtomatsko je v celoti posledica dejanskega stanja. Mi ne moremo posploševati.