Dom > Novice > Vsebine

PRIMERJAVA MERILNIK IN CMM

Jul 19, 2016


Merilnik je orodje, ki je posebno pripravil za obvladovanje vseh vrst mehanske velikost industrijske proizvodnje podjetja, ki je primeren za serijsko izdelanih izdelkov, kot so avtomobilski deli, zamenjati profesionalni merilni orodij, kot so čeljusti, priključite merilnik, položaj merilnika, itd. Lahko naslednji ukrepi: na ključne funkcije odkrivanje, značilne črte odkrivanje, funkcionalno luknjo odkritje, odkritje velike deformacije območja med montažnega postopka, prototip skupščine, zgodnji fazi funkcijo ujemanje odkrivanje in tako naprej. CMM pripada neke vrste visoko natančnost merjenje orodje, skoraj vseh delov se lahko meri, vključno z natančnost merilnika potrebujeta podporo CMM. CMM je neke vrste merilni instrumenti, ki se pogosto uporablja, vendar CMMs na splošno niso primerne za spletno merjenje. Obstajajo nekatere razlike, ki je spodaj.

1. stroškov. Enkratno naložbo širina je manjša od CMMs, ampak mišljenje na dolgi rok, stroški CMM je nižja od stroškov merilnik. Merilnik meritve morali modelov vseh izmerjenih predmetov, cena je zelo visoka. In CMM, skupaj s prilagodljivo ogrodje ima prednosti stroškov na dolgi rok, čeprav začetno naložbo, je večji in ima določeno dnevne vzdrževanje strošek.


2. prilagodljiv. Merilnik je neke vrste opreme za dele ali sklop posebnih meritev, večina niso prožni. CMM, skupaj s prilagodljivo ogrodje lahko izmerite skoraj vse vrste delov, prilagodljivost je zelo dobra.


3. merjenje udobje. Udobje merilnik je zelo dobra, ki šele potreba položiti dele v merilniku. Za merjenje udobje, prenosni roko stroj zelo izpolnjuje merjenje udobje pa CMM, skupaj s prilagodljivo ogrodje, ki jih nepomičnimi deli, vzpostavitev koordinatni sistem, program, itd.


4. natančnost. Točnosti koledarjev je na splošno ±± 0,15-0,2 mm. Če z vernier Kaliper, je natančnost stopnja do ±0,1 mm. CMM natančnost doseže mikron ravni na splošno.