Dom > Rešitve > Vsebine

Opombe pri izbiri CMM

Aug 24, 2017

A. Merilno območje

To je glavni dejavnik, ki izbere CMM. Ko nameravamo kupiti koordinatni merilni stroj (CMM) , moramo najprej vedeti o perifernih dimenzijah izdelka in izbrati CMM velikost. Pri izbiri tipa mostov CMM je na primer cena opreme proporcionalna razponu snopa, tako da lahko zadovoljimo le merilno območje, ne pa tudi iskanje nepotrebnega velikega obsega. Če je del, ki ga želite izmeriti, le del celotnega izdelka, potem morate izbrati CMM, ki lahko na stol vstavi celoten obdelovalni del, hkrati pa upošteva težo izdelka, ne več kot mejne vrednosti CMM. Na izbrano merilno območje vpliva tudi izbrani sistem sond, ker bo sonda zajemala določeno količino merilnega prostora.

1. Vrtljiva sonda: večinoma se uporablja v proizvodni vrsti CMM

2.Fixed tip sonda: se uporablja predvsem v tri-CMM

Med vrtenjem ni vrtilne napake. Ker delovno načelo vrtenja sonde in stacionarnih razlik v sondi, torej pri izbiri merilne opreme, kadar obstaja razlika med merilnim območjem: rotacijska sonda potrebuje večji obseg merjenja. Za isti obdelovalni del bo rotirajoča sonda v procesu vrtenja zajel nekaj prostora. V skladu z našimi praktičnimi izkušnjami pri izbiri CMM-a, če s rotacijsko sondo, razmislite o večjem obsegu CMM-a.

Surmin_副本.jpg

B. Natančnost

CMM je merilni instrument za merjenje geometrijske velikosti in napake položaja obdelovanca obdelovanca, ki ustreza zahtevam natančnosti je prednostni cilj. Ko je CMM izbran, lahko primerjamo merilno natančnost, ki jo zahtevamo izmerjeni obdelovalni element s tistim iz merilnega stroja. Natančna primerjava ni preprost postopek primerjave. V tehnični specifikaciji merilnega stroja so na splošno podane dve formuli za izračun negotovosti z enojno aksialno dolžino in prostorsko mero ter podani natančnost ponovljenega merjenja. Pri merjenju se merilna negotovost izmerjenih parametrov omeji na določeno območje. Pri splošnih meritvah je treba meriti številne točke odkrivanja. Pri merjenju tolerance oblike bitov je v izračun vključeno veliko število točk odkrivanja, kar bo povzročilo napake.

Če povzamemo, mora uporabnik izbrati nekoliko višjo natančnost (vključno s ponavljajočo natančnostjo) CMM. To ni samo zaradi zapletenosti merilnega dela, temveč je napaka merilne točke lahko večja od pričakovane (s spremembo glave sonde ali daljšim podaljškom bo prišlo do večje napake merjenja), in natančnost merilnika stroj bo zmanjšan z uporabo povečanja števila.

Če imate kakšna vprašanja ali nasvet, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com