Dom > Rešitve > Vsebine

Uvajanje CMM strukture

Dec 21, 2017

Koordinatni merilni stroj poenostavljen kot CMM, se nanaša na merljivo območje 3D prostora, lahko izračuna vse vrste geometrijske oblike glede na točkovne podatke, zbrane s pomočjo merilne sonde, in izračunane s programskim sistemom. Koordinatni merilni stroj je nova vrsta visoko učinkovitih merilnikov preciznosti 3D dimenzij, razvitih v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, s svojo natančno fleksibilnostjo in odlično digitalno zmogljivostjo postala pomembno sredstvo sodobnega oblikovanja, razvoja, proizvodnje, predelave in proizvodnje ter zagotavljanja kakovosti. Glede na strukturno razvrstitev se lahko razdeli na premično mostovsko strukturo, fiksno konstrukcijo mostov, portretno strukturo, konzolno strukturo, strukturo prečne ročice in tako naprej.

Premična mostovska struktura: ena od najbolj razširjenih oblik strukture, njegova struktura je preprosta in kompaktna, toga in ima bolj odprt prostor. Delo je nameščeno na fiksno delovno površino, zato teža obdelovanca ne vpliva veliko na celotno dinamično delovanje merilnega stroja, zato je relativna nosilnost močnejša. Toda X os takšne strukture, ki se nahaja na strani mosta, povzroči večjo abbe napako, tako da bo v primerjavi s fiksnim mostom natančnost nekoliko nižja.

MICROok_副本.jpgQQ截图20171221140538.jpg

Fiksna konstrukcija mostov: najpomembnejša razlika med fiksnim mostom CMM in premičnim CMM je tista fiksnega mostu, ki je neposredno povezana z dnom baze, lestvico X osi in središčnim pogonom, nameščenim v spodnji tabeli, delovno mizo se premika vzdolž osnove vodilne tirnice. Njene glavne komponente imajo dobro stabilnost gibanja in majhno napako gibanja, ki je primerna za visoko natančnost merjenja, vendar je nosilnost mize majhna in struktura ni dobro odprta, večinoma se uporablja v srednji in majhni modeli z visoko natančnostjo.

Portalna struktura: gibljivi deli le žarek, celotna togost strukture, merjenje CMM je večja, lahko tudi zagotavlja natančnost merjenja, primerna za velike modele, pomanjkljivost je, da steber omejuje nakladanje in raztovarjanje dela, en voznik bo prinesel večje Abbe napaka, in dvostranski način vožnje je relativno zapleteno.

Konzulna struktura: preprosta struktura ima zelo dobro odprto konstrukcijo, vendar ko bo nosilec na konzolni Y izvedel, bo spremenil deformacijsko konzolo, zato natančnost merjenja ni visoka, se običajno uporablja za merjenje natančnosti, ni previsoka, majhni trije koordinatni merilni stroji .

Struktura prečne ročice: poznana tudi kot horizontalna roka tipa CMM, ki se pogosto uporablja v avtomobilski industriji. Njegova struktura je preprosta, velikost je lahko tudi večja, toda zaradi preseka prečne roke bo povzročila večjo deformacijo, natančnost merjenja ni visoka, uporaba v srednje velikem modelu.


Če imate kakšna vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com