Dom > Rešitve > Vsebine

Vpliv na CMM, posledica merilni Bar in žogo

Dec 05, 2016

Merilni bar in žogo so ključnih delov, ki povezujejotri usklajevati merilnega strojasenzor in -obdelovanca površino. Če izbral neprimeren merilni bar in žogo za posebne meritev opravilo, lahko privede do negotovost rezultatov meritev in nedoslednosti. Da bi uresničili optimizacijo CMM natančnost, pri izbiri merilni bar in žogo mora biti premišljen.

1. roudness merilni žogo

Večina CMM merilni kroglice sprejme sintetičnih ruby. Njene okroglosti napake lahko privede do potencialno izgubo natančnost do 10 %. Natančnost izdelave raven ruby žogo je rabiti razred opredeliti, raven merilni žogo je odvisna od svoj žlahta za največje odstopanje od idealne krogle. Dva najpogosteje uporabljenih merilnih vrednosti je razred 5 in 10 (sferičnosti napake so bile 0,13 um in 0,25 um). Kljub uporabi razred 10 nadomestiti razred 5 lahko shranite nekaj stroškov, vendar je bi lahko ogrozile 5:1, ki je splošno sprejetih razmerje CMM negotovosti in oblika tolerance.

2. material merilni žogo

Čeprav ruby je najpogosteje uporabljena materiala merjenje žogo, ampak druge snovi morda bolj primernostik, skeniranje. V ki se more skandirati meritve, merjenje žogo diapozitiv vzdolž površine obdelovanca, to privede do obrabi. V skrajnih primerih, dolgotrajna izpostavljenost privede do obrabe merilni žogo (obrabi) ali obdelovanca material vztrajanjem na merilni ball(adhesion). V vsakem primeru, bo vplivalo na merjenje okroglosti merilni žogo.

Vpregledovanje, merjenjepovršine nekaterih materialov, kot so železove litine, obrabi lahko pride. Ostale majhne delce lahko povzroči rahle praske za merjenje žogo in -obdelovanca površino obliki majhen ravnino na merilni žogo. Za takšne meritve, cirkonij žogo, ki ima večjo trdoto je dobra izbira. Oprijema obrabe se ponavadi zgodi, ko žogo material in delo-kos materiala, ki je kemično afiniteto, ki običajno se je zgodilo pri uporabi ruby žogo za skeniranje aluminija obdelovanca. Relativno mehko aluminija za prenos iz obdelovanca na merjenje žogo, ki bo ustvarila plast premaza na žogo, kar zmanjšuje merjenje okroglosti in natančnost. V tem primeru silicijevega nitrida žogo je boljša izbira, ker te vrste materiala z dobra odpornost proti obrabi, pa je afiniteta za aluminij.

3. upogibom merilnega traku

Merjenje natančnosti zmanjšuje s povečanjem dolžine merilnega traku, tako dolgo merilni bar ni primeren za merjenje vse funkcije (v resnici, z največjo togost, najkrajše možno trajanje merilni bar je bil prava stvar za narediti).

Čeprav jekla je primerno narediti nekaj kratkih merilni bar, vendar težko zlitine je najboljši material, da merilni bar. Zaradi gostote težko zlitine pa velik, tako da se ne sme uporabljati za dolgo merilni bar. Keramični merilni bar lahko običajno uporabljajo za merjenje opravilo vprašati za dobro trdnost in majhna teža. Tudi ogljikovih vlaken je običajno mogoče narediti dolgo merilni bar.

4. toplotna stabilnost

Nihanja temperature lahko povzroči veliko CMM napake. Izbrati primerno podaljšanje merjenje bar materiala, lahko dobite boljšo stabilnost pod pogojem zaokoljske spremembe, in zagotavljanje boljše usklajenosti rezultatov meritev.


Obvestite nas, če vsa vprašanja ali nasvet

E-pošta:Overseas@CMM-Nano.com