Dom > Rešitve > Vsebine

Vpliv temperature na CMM

Sep 06, 2018
  1. Temperatura okolja v koordinatnem merilnem stroju . Ker temperatura v strojnici postopoma narašča od spodaj navzgor in temperatura se vedno spreminja, temperatura vretena in temperatura delcev vsake osi vplivata na merilno natančnost stroja. Zato je treba pri uporabi merilnega stroja ohranjati čim bolj dosledno temperaturo strojnice. Ker so električna oprema, računalniki in osebje vsi viri toplotne energije, je treba pri namestitvi opreme vzdrževati načrtovanje vira izvora toplote od merilnega stroja. Da bi ohranili visoko natančnost merjenja, je treba uporabno okolje strogo voditi.

  2. Vpliv smeri vetra na klimatsko napravo na temperaturo merilnega stroja. Merilni stroj v sobi je bolje izbrati frekvenčno pretvorbo klimatsko napravo klimatizacijo, zaradi frekvence pretvorbo klimatske temperature nadzor temperature sposobnosti in dobro regulacijo zmogljivosti, lahko doseže obseg + / - 1 ℃ temperaturni nadzor. Pustite, da se vetro vreče v glavni položaj v zaprtem prostoru, ga ne morete pihati neposredno na merilni stroj, prav tako se ne more prikazati v strojnici. Ena stran je vroče hlajena okoliščina, pustite smer vetra, kolikor je le mogoče, do velikega kroženja, vzdržujte enako temperaturo v zaprtih prostorih.

    东莞洄科.jpg

  3. Vpliv preklopnega časa klimatske naprave na temperaturo merilnega stroja. Pri uporabi merilnega stroja je nerazumno vklopiti klimatsko napravo in jo takoj izklopiti, ker bo klimatska naprava vklopljena in izklopljena neprekinjeno, temperatura merilnega stroja pa je v nestabilnem stanju, zato natančnost bo zmanjšana. Najbolje je, da temperatura strojnice ostane stabilna 4 ure pred meritvijo.

  4. Vpliv strukture strojnice na temperaturo merilnega stroja . Ker merilni stroj mora ohranjati stalno temperaturo, mora strojna soba sprejeti ukrepe za ohranjanje toplote, zmanjšati temperaturno izgubo, kolikor je le mogoče, lahko sprejmemo dvoslojno okno, izbiro in velikost prostora primerne klimatske naprave


Če imate kakšna vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com