Dom > Rešitve > Vsebine

Vpliv kalibracijo rezultat posledica CMM sonda pregled

Sep 01, 2016

Sonda sistem je ključni del v treh koordinatni merilni machine(CMM), ki se uporablja predvsem za merjenje-obdelovanca površino. In ima zaprt odnos z delovno učinkovitost in natančnost tri koordinatni merilni stroj. Če ni napredne merilne glave, ni nobene izjemne funkcije CMM.

CMM sonda kalibracijo je dveh glavnih namenov: prejemanje nadomestila premer ruby pisalo in vzpostaviti odnos med drugega zornega kota, natančno merjenje pisalo. Sonda točnost kalibracije neposredno vpliva na točnost kalibracije. Sonda kalibracijo, tri koordinatni merilni stroj inšpektor Bodite pozorni na problem slediti:

1. Izberite ustrezno merjenje pisalo in razširitev, splošna uporaba 4 * 30 stil brez razširitev. Trdno namestite pisalo in krogle, obrišite pisalo in področju brezvodnega alkohol.

2. po kalibraciji sonde sonda umerjanje natančnosti preverjanje izvede, odklon program potrditev ali znane programske opreme, z več kot 30 mm obroč merilnika in gage blok v obliki popolnih potrditev.

3. , merjenje hitrosti sonde kalibriranja mora hraniti s hitrostjo točnost kalibracije. Še posebej za tiste, ki se uporabljajo za dolgo časa ali pogosto, kdaj merilni hitrosti sonde kalibracijo je drugačen, je nadomestilo premerom in ruby žogo bo drugačen.

4. Če rezultati umerjanja sonda ugotovil, da je napaka obliki večji, razmisliti ali posledica vzrokov ali ne: prvič, sonde ali krogla ne obriše, bi morala obrisati čist po preverjanju spet; Drugič, glava Merilne sonde je prestar, nadomestiti; Tretjič, ravnost vodnik železnici je velike spremembe, je treba preveriti z natančnostjo premik umerjanje; Tja, zračno blazino je blokiran, naj pravočasno očiščena in popravi. Če ugotovi, da je premer ni normalno, upoštevati ali ni obrisati čist ali sfera premer vložek je normalno.


Obvestite nas, če vsa vprašanja ali nasvet

E-pošta:overseas@cmm-nano.com