Dom > Rešitve > Vsebine

Funkcije in pomen tridimenzionalni merjenja

Jul 19, 2018

Od leta 1960, je industrija dosegla velik razvoj. Z vzponom industrijska proizvodnja strojev, avtomobilov, letalska in elektronsko industrijo, razvoj in proizvodnjo različnih vrst kompleksne potrebe testiranja tehnologije in instrumenti, ki pooseblja tri koordinatni merilni stroj in 3D merjenja, ki se pojavi v zgodovinski trenutek, in hiter razvoj in izboljšanje.

Videz koordinatni merilni stroj je mejnik v prehodu iz merilni instrument iz klasične ročni način, da sodobna tehnologija avtomatsko testiranje. Koordinatni merilni stroj ima pomembno vlogo v 3D merjenja v naslednjih vidikih:

  1. Merjenje dimenzij galeriji kompleksne oblike površinske kolo je rešen, kot luknjo premera in luknjo položaj polje deli telesa, rezila in orodja, avtomobilov in letal, itd.

  2. Izboljša točnost merjenja 3d. Trenutno eno os natančnost vrhoven-natančnost koordinatni merilni stroj lahko doseže dolžino manj kot 1um in dvodimenzionalnih prostorske natančnosti več kot 1 ~ 2um. Za tri koordinatni merilni stroj uporablja v delavnici odkrivanje, merilna točnost vsako os pripeljete do 3 ~ 4um.

  3. Razvoj tehnologije, avtomatiziranih proizvodnih se spodbuja ker koordinatni merilni stroj lahko tvorijo proizvodne linije ali prilagodljivi proizvodni sistem s CNC strojnega orodja in obdelovalni center.

  4. Z nenehnim razvojem avtomatizacije, merjenje učinkovitosti koordinatni merilni stroj močno izboljšala.