Dom > Rešitve > Vsebine

Rešitev deformacije podatkov in uporabo CMM

Dec 08, 2016

Obratno inženirstvoje kompleksna CAD tehnologije, je temeljil na model izdelka, z uporabotri usklajevati merilnega strojaza obnovo tridimenzionalno modeliranje proizvodov v PC, in nato dokončate oblikovanju izdelka.

Pri merjenju velik in prilagodljiv proizvodov, ki pogosto nima očitnih deformacij, merjenje pridobljenih podatkov ne more pravilno odražajo geometrija izdelka. Tako odpraviti na geometrijske izkrivljanje ima velik pomen na geometrijsko modeliranje.

A. deformacije obdelavo načelo

Izdelki deformacije zmanjšamo število preprosta oblika superpozicija linearne ali nelinearne.

1. natezni deformacije: dolžina obdelovanca raztezek ali stiskanje

2. strižno deformacijo: dveh delov strižne relativne premike vzdolž smeri zunanje sile

3. upogibanje deformacija: središčnice vrstici spremenite iz ravne črte krivuljo

4. torzijsko deformacije: prerez traku okoli osi vrtenja

Čeprav obstajajo štiri osnovne oblike deformacije, vendar obstaja veliko podobnosti v naravi, z uporabo teh značilnosti lahko poenostavite matematični model.

B. ključni tehnika pri procesu

Za tiste obdelovance z zapleteno obliko, je relativno gosto, da bi bilo težko prepoznati zunanja oblika obdelovanca točkovnih podatkov. Ob istem času, zaradi obdelovanca contour točko je dovolj izraziti-obdelovanca telo znaki, torej šele potreba v obravnavo deformacije obdelovanca contour točke zaslona izhod. Po predelavi, glede pravilne podatke za odraslemu točk, opravi enak postopek notranje konture točk, ki niso proizvodnja.


Obvestite nas, če vsa vprašanja ali nasvet

E-pošta:Overseas@CMM-Nano.com