Dom > Rešitve > Vsebine

Uporaba koordinatnega merilnega stroja v praksi

Aug 03, 2017

Koordinatni merilni stroj trenutno ni le vrsta laboratorijskega merilnega instrumenta, temveč se pogosto uporablja v strojni in montažni delavnici. V avtomobilski industriji je CMM potrebno merilno orodje za zagotavljanje kakovosti izdelkov in nadzor kakovosti. Uporaba koordinatnega merilnega stroja v praksi se večinoma odraža v naslednjih vidikih:

1. Pregled kakovosti izdelka.

Zaradi oblike obdelave izdelkov postaja vedno bolj zapletena, višja in višja natančnost, CMM postopoma postane glavni pripomoček za pregled kakovosti izdelka. Uporablja se za izdajo vseh pregledov dimenzij strojne obdelave, s čimer se zagotovi, da bodo v naslednjem delovnem postopku zagotovili ustrezne izdelke. V vsakem procesu obdelave je treba, če je sprememba stanja, poslati za odkrivanje CMM, kot je zamenjava orodja, čas obdelave ali program. Pri izredno zapletenih mehanskih delih tradicionalna naprava že ne more zadovoljiti zahteve po nadzoru kakovosti, hkrati pa je obdelava in oblikovanje profila težavna težava zaradi zapletenosti obdelave, zato je koordinatni merilni stroj postal glavno sredstvo za kakovost Pregled.

东莞洄科.jpg

2. Razumeti stanje prilagajanja opreme.

Če merilni rezultati kažejo, da je obdelava velikosti delov pristranska na eni strani tolerančnega območja, kaže, da oprema ni prenesena na najboljše, lahko po potrebi prilagajamo opremo ali napravo.

3. Pravočasno razumeti trend razvoja procesa in pošljite opozorilne signale na stanje izdelkov in opreme.

Če se velikost strojnega dela sistemskega v eni smeri zanika, kar kaže na obrabo orodja, toplotni odmik ali druge dejavnike. Če se ugotovi z merjenjem geometrijskih parametrov napake v obliki, je vedno večja, kaže nože, dolgotrajnejše trenje, obdelavo nihanj in tako naprej. Zato moramo ustrezno osebje opozoriti na pravočasne ukrepe za odpravo napak.


Če imate kakršna koli vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com