Dom > Rešitve > Vsebine

Abbe načelih, Nano meroslovje

May 11, 2017

Abbe Načelo

Načelo Abbe se imenuje tudi načelo ožičenje, načelo serije, je pomembno načelo pri merjenju dolžine. To je običajno definited kot:. ". Če želite, da pravilne rezultate meritev za merilni instrument, morate namestiti merilnik instrument na sredinske materiala je v podaljšek" Napake, ki kršijo načela Abbe imenom Abbe napaka Napaka povzroča nastane, ko to je se strinjam z načelom Abbe imenovano sekundarno napake. Ta napaka se lahko prezre, ko je prišlo v situaciji, da je kot med merilne palice in centrale za merjenje zelo majhna. Napaka nastane, ko se je to ne strinjajo z načelom Abbe poimenovali prva napaka. Ta napaka je treba upoštevati.

Najbolj značilni instrumenti, ki so v skladu z načelom Abbe so primerjalni Abbe dolžina, vertikalni optični merilnik, dolžina merilni instrument, itd

Zato bo vpliv kota nagiba, ki izhaja iz ne ravno vodilu ustvariti kvadratne napake. Tako lahko zahteve železniškega ravnosti vodnik zmanjšanje v napravi, tudi to lahko prispevalo k zmanjšanju stroškov za izdelavo instrument. Toda pomanjkljivost je ta vrsta dogovora z vlakom bo povečala instruments'length in velikost, in vpliv temperature na deformacijo postane večji. Tako je, v nekaterih primerih, ki smo jih krši načelo Abbejevo, in sprejme vzporedni dogovor. Na primer, v času merjenja artefaktov v Nonijus čeljusti, univerzalno orodje mikroskop vzdolžno meritev, ect, da bi zmanjšali proizvodnjo napake pri merjenju (napaka prvega reda), na eni strani, moramo izboljšati natančnost obdelave vodilnega železnici, na drugi strani pa je treba skrajšati razdaljo med širino in materialov, ki jih je treba izmeriti.

 

Obvestite nas, če morebitna vprašanja ali nasvete

E-pošta: overseas@cmm-nano.com