Dom > Rešitve > Vsebine

Tehnične značilnosti modernih optičnih instrumentov za merjenje slike

May 31, 2018

Sodobni merilni instrumenti so se razvili iz mehanskih meritev v preteklosti do brezkontaktne optične tehnologije za merjenje slike z visoko integracijo fotoelektromehanske integracije. V primerjavi s tradicionalnimi merilnimi instrumenti imajo brezkontaktni optični merilni instrumenti naslednje glavne značilnosti:

A. Merjenje raznolikosti

Sodobne merilne metode vključujejo meritve laserskega skeniranja in optično merjenje slike, zlasti optične meritve slike, ki so bile popularizirane in uporabljene v zadnjih letih. Z uporabo senzorske tehnologije, elektronske tehnologije, programske opreme in integriranih disciplin, kot so optična tehnologija CCD slikanja, analiza obdelave slike in preizkus izmerjenega izdelka, učinkovito rešujejo negotovost, ki jo povzročijo človeški dejavniki na izdelku, izboljša natančnost detekcije.

blob.png

B. Meritev visoke natančnosti

Natančnost instrumenta za merjenje optične slike, ki se je razvila od mm, mikrometra do ravni nanometrov, ima odličen razvoj merilne natančnosti, natančnost brezkontaktnega optičnega merjenja slike lahko doseže mikrometer in nanometer z znanstveno analizo metode obdelave slike , ki zagotavlja zanesljivo jamstvo za razvoj proizvodnje.

C. Učinkovito merjenje

Sodobni optični instrument za merjenje slike lahko samodejno zazna množico, tradicionalne metode odkrivanja so ročne, enojne detekcije. Če želimo narediti množično proizvodnjo ali celoten inšpekcijski pregled itd., Lahko to povzroči majhno učinkovitost zaznavanja in dodamo še več negotovosti. Brezkontaktno optično merjenje slike, s pomočjo avtomatskega krmiljenja servo, skupaj z razumno opremo za pregledovanje orodij, bo močno izboljšalo učinkovitost in natančnost detekcije, primerno za množično proizvodnjo in odkrivanje.

D. Raznolikost Merilno območje

Isti instrument za merjenje optične slike lahko zazna različne elemente, kot so dolžina, kot in okroglost. Brezkontaktni optični instrumenti za merjenje slike lahko hkrati zaznajo različne elemente, kot so dolžina, kot, okroglost itd.


Če imate kakršna koli vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com