Dom > Rešitve > Vsebine

Izbira sistema za zaznavanje CMM

Sep 04, 2017

Tipični sistem za ugotavljanje koordinatnega merjenja (CMM) sestavljajo štirje deli: merilna glava, podaljšek sonde, nastavitev pisala ali podaljšek in pisalo.

A. Sonda

Na voljo so tipi tipalnih tipal, ki so kontaktni, brezkontaktni, ročni in samodejni. Ročna sonda za stike zahteva, da uporabnik intervenira, tako da je program komponente treba prekiniti na točki povezave, s čimer se poveča čas merjenja neposrednega nadzora računalnika in vpliva na točnost meritve. Izbira sonde mora upoštevati ciljno natančnost.

B. Del podaljšanja sonde

Izbor podaljšanega dela sonde je odvisen od vrste zahtevane meritve, točnosti meritve, kakovosti uporabljene sonde in togosti sondnega sklepa. Del podaljška sonde se nahaja med sondo in kontaktnim sprožilcem.

微信图片_20170821151502.jpg

C. Podaljšek stila

Razširitev pisala in adapter lahko omogočata meritve, s katerimi lahko sondo odkrije težko dosegljiva mesta. Uporabljene komponente vključujejo krmilno krmilo, zvezdasto pisalo. Enostavna razširitev in adapterji M3 / M2 in M5 / M4, ki omogočajo sondo za povezavo različnih velikosti navojev. Pomembno je poudariti, da če je uporabljena pisala manjša od velikosti navoja, se lahko zmanjša togost sonde, kar zmanjša natančnost. Uporabite pisalo, ki je večje od sonde, kar bo pripeljalo do napačnega sprožila.

D. Izbira pisalke

Obstajata dve glavni točki, ki jih je treba upoštevati pri izbiranju pisalnega stojala, in sicer za izpolnjevanje zahtev stika in meritev vseh točk na obdelovancu ni motena in ponovljiva na kontaktni točki.


Če imate kakšna vprašanja ali nasvet, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com