Dom > Rešitve > Vsebine

Prednosti za ročno, polavtomatsko in Full-avtomatsko CMM

Trije koordinatni merilni stroj (CMM) je vrsta merilni stroj, ki lahko predstavljata geometrijske oblike, dolžine in krožnici delilne v področje prostora. To lahko razdelimo na ročno, polavtomatsko in popolnoma avtomatsko.

Polavtomatsko CMM, v primerjavi z avtomatskim CMM, je pomanjkanje popolnoma samodejno sistema sondo iglo . Ko je delo-kos meri v skladu s programom, enkrat za preoblikovanje sondo na drugega zornega kota, je treba uporabiti umetno preoblikovanje.

Kar se tiče natančnosti, ročnih tri koordinate merilni stroj je čisto ročno delovanje, tako da je slučajna napaka je več kot avtomatsko. Polno avtomatsko koordinatni merilni stroj, v primerjavi s polavtomatskim, popolnoma avtomatsko CMM je z avtomatskim nadzornim sistemom v času merjenja, ki se lahko izvede serijo merjenje skozi programiranje. Torej, v primerjavi z ročno tri koordinatni merilni stroj, avtomatska močno izboljšal učinkovitost detekcije.

Kar se tiče cene, ročno tip saj ni nadzora gibanja sistem, tako da je cena relativno nizka. Na splošno velja, ročno tip ima visoke zahteve na subjekte, več operaterjev izkušnje imajo lahko večje natančnost doseže. Na splošno, če je pregled znesek majhen in natančnost ni visoka, lahko ročno CMM. Polavtomatsko Tip ima določene prednosti v ceni v primerjavi z avtomatskim CMM. Toda na merjenje učinkovitosti, popolnoma avtomatski stroj je bolje.

Obvestite nas, če morebitna vprašanja ali nasvete

E-pošta: overseas@cmm-nano.com