Dom > Rešitve > Vsebine

Reverse Engineering (II)

Jul 10, 2017

Smer obratnega inženirstva in ključne tehnologije

Geometrijsko modeliranje je ključna povezava v obratnem inženirstvu , izboljšanje avtomatizacije in splošnost geometrijskega modeliranja je glavna usmeritev obratnih inženirskih raziskav. Ta vrsta sistema za avtomatizacijo reverzne strojne geometrijske modeliranja ima značilnosti modeliranja funkcij, ki odraža načrtovano namero, organizacija podatkovnih točk ni omejena, izhodni b-rep model je v celoti združljiv z obstoječim komercialnim sistemom CAD. Ključna tehnologija sistema je samodejno izvlečenje funkcij, nemoteno povezovanje sestavljene proste površine.

3.jpg

Meritve CMM lahko razdelimo na dve kategoriji: merjenje kontaktov in brezkontaktno merjenje. Metoda merjenja stikov zapisuje koordinatni položaj površine vzorca tako, da stopi v stik z vzorcem in ga lahko razdeli na metode sprožitve točke in neprekinjene metode za pridobivanje podatkov. Za aerospace, avtomobilske in druge industrije ter merjenje velikih vzorčnih delov, da bi izpolnili zahtevo po natančnosti, ponavadi uporabljamo kontaktni tip. Merjenje točke sprožilca v tipu stika je mogoče načrtovati ročno, v prostorih z veliko ukrivljenostjo je mogoče pridobiti več merilnih točk in manj točk je mogoče izmeriti na relativno ravnih območjih. V kombinaciji z metodo modeliranja lahko merjenje obdelovanca načrtujemo ročno glede na njegove značilnosti različnih področij. Potem lahko dobimo glavne značilnosti in krivulje, ki vplivajo na obliko večine. Podatkovne točke se lahko organizirajo v skladu z zahtevami in obnovijo potrebno programsko opremo. In potem CAD model predmeta je mogoče rekonstruirati glede na karakteristike linije in krivulje ter zmanjšati delovno obremenitev obdelave podatkov.

Brezkontaktno merjenje Temelji predvsem na osnovnem principu optike, akustike, magnetike itd. Določena fizična simulacija se s primernim algoritmom pretvori v koordinatno točko na površini vzorca. Na primer, merjenje laserskega optičnega premika je, da se laserski čas leta vklopi v razdaljo med izmerjeno točko in referenčno ravnino. Zaradi enostavnega delovanja se brezkontaktna tehnologija merjenja, ki jo predstavlja metoda laserskega merjenja, hitro razvija in se zdaj bolj in bolj pogosto uporablja.


Če imate kakršna koli vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com