Dom > Rešitve > Vsebine

Merilni pogrešek CMM, (I)

Dec 29, 2016

Trenutnokoordinatni merilni machine(CMM)se pogosto uporablja v industriji, je neke vrste univerzalni merilna oprema z visoko natančnostjo, visoko učinkovitost, je orodja za zagotavljanje kakovosti mehanska obdelava, plesni proizvodna, avtomobilske proizvodnje, letalska industrija in druge industrije. Zato je pomembno, da uporabite CMM v proizvodnji.

1. mehanska napaka

CMM, sama obstaja napake zaradi delov obdelave, umerjanje in drugih dejavnikov. Običajno po geometrijskih parametrov napake v vseh stopinj, razdelite napake na tri položaj, 6 ravnost, 9 kot napaka in 3 squareness. Popolnoma 21 elemente parametrov napake.

2. merilni metodi napake

CMM se uporablja v velikosti napake merjenja delov in komponent, obliko in položaj napako merjenja, zlasti ima visoko natančnost, visok izkoristek in veliko merilno območje v obliki napako merjenja. In obstaja veliko vrst metod za merjenje obliki andamp; položaj napake, GB1958-80andlt; Oblika in položaj regulationsandgt tolerance test; so pet napaka odkrivanje načelo: v primerjavi z načeli idealen element; načelo merjenja koordinate; načelo merjenja značilni parametri iztek. In prav tako navaja več kot 100 vrst merilne metode. Če ne moremo uporabiti pravo odkritje načelo najhujša oblika andamp; položaj napake, bo to povzročilo merilni pogrešek. Zato, ljudje, ki delujejo na CMM mora poznati merilne metode, zlasti metode za odkrivanje formandamp; položaj napake.

3. človeške napake

Pogost razlog človeške napake: zapis točke velja pod določenimi pogoji obremenitve. Človeške napake je prišlo, ko priročnik, zbiranje točk, merjenje hitrosti vsako osebo je drugačen, kar privede do človeške napake. Drugi vzrok človeške napake je, da je težko za zbiranje točk v svojo smer, pri merjenju elementov. Ali kaj smo pogosto pravijo, da dejansko merilna točka in teorija kosinus napake merske točke.


Obvestite nas, če vsa vprašanja ali nasvet

E-pošta:Overseas@CMM-Nano.com