Dom > Rešitve > Vsebine

Kako narediti merjenje bolj natančno

Jul 13, 2017

V procesu preskušanja izdelkov, če večkrat preskusite isti program ali iste dele, se ugotovi, da so razlike v testnih podatkih velike, da proizvodnja ni skladna ali se razlikuje od dejanskega stanja sestavljanja, preveriti in analizirati Več vidikov. Sledijo točke.

A. Pritrditev in vpenjanje

Ko večina uporabnikov meri dele, menijo, da lahko samoteza obdelovanca pri merjenju ne spremeni položaja. Pravzaprav granitna miza je zelo gladka, če je obdelovalni del postavljen neposredno na mizo, se bo premik položaja zaradi premika strojnega središča ali vibracij, kar bo povzročilo spremembo izmerjenih rezultatov. Še posebej, če je delček majhen ali svetel.

Za testiranje serij mora sprejeti znanstveni način za določitev, to je 3 točke, ki podpirajo lokalizacijo, in mora imeti zanesljivo in priročno lokacijo, da se zagotovi točnost ponovitve vpetja.

QQ图片20160114095903_副本.jpg

B. Izberite pravo pisalo

1. Pravi premer igralne kroglice

Nekaj "praznega kosa" je brez mletja obdelave ali obdelave bruhov. Ker je samo-napaka velika, lahko povzroči tudi veliko ponovljivost. V tem primeru je predlagano izbrati velik premer pisala in zbrati več točk glede na značilnosti, da dobimo sorazmerno povprečen učinek in dobimo dobro ponovljivost.

2. Razumna dolžina pisala

Dolžina in teža pisala in podaljška imajo velik vpliv na natančnost merjenja in ponovljivost. Zmogljivost sonde in občutljivost sonde (prav tako je natančnost merilne sonde) je pogosto par nasprotujoče vrednosti. Pisala in podaljšek, ki presegajo sondo, lahko povzročijo napake pri motenju in skrajšajo življenjsko dobo sonde. Torej, pri uporabi daljšega pisala izberite ustrezno večjo obremenitev sesalnih stekel ali merilne sonde.

3. Kalibracija sonde

Pravilnost kalibracije sonde je zagotovljena natančnost merjenja, zlasti s položajem sonde in kalibriranjem sonde za zvezdo, da se zagotovi natančnost meritve.

Pri uporabi krogle in v primeru višje merilne natančnosti moramo v vsaki plasti povečati kalibracijske točke; V primeru kompleksnih karakteristik površine in krivulje moramo ustrezno povečati število kontrolnih plasti.


Če imate kakšna vprašanja ali nasvet, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com