Dom > Rešitve > Vsebine

Kako izboljšati CMM delovno učinkovitost

May 22, 2017

Koordinatni merilni stroj (CMM), kot neke vrste visoko precizne splošno merilne opreme je v preteklosti že desetletja razvoja, in se uporablja bolj in bolj na področju industrijske proizvodnje, vse bolj pozoren, ki jih proizvodno naravnanih podjetij. Uvedba funkcije CAD v merilnem opreme potisne CMM na novo višino.

CMM je vrsta velikih preciznih instrumentov, ne more neomejeno podaljševati delovni čas, da bi ga zaščitili, smo tudi redno moramo ohraniti svojo prilagoditev dosežek. Obstaja več glavnih načinov za izboljšanje stopnje izkoriščenosti KMN:

surminS66_副本.jpg

A. Offline programiranje

CNC CMM je izboljšala učinkovitost merjenja serije, in prek programov danega obdelovanca, smo lahko spoznali, samodejno hitro merjenje. Pred uvedbo funkcije CAD, strokovnjaki morali postopek programiranja ustreznimi risbami, ta metoda je relativno zapleten in potrebujejo višje zahteve za izvajalce. Eden od načinov za to je, da uporabite samostojno učenje programskega funkcije programske opreme, in samodejno ustvari merilnega programa, medtem ko merjenje artefakte. Ta program se lahko samodejno aktivira, ko so iste artefakte ponovno izmeriti. Ker je ta metoda je enostavna, zato se pogosto uporablja v industriji. Ampak, saj to programiranje ne more biti odvisna od dejanskega obdelovanca, obstaja veliko slabosti, ki jih je težko premagati. Ena od prednosti je zaradi programska oprema ne more zapustiti okolje strojne opreme, moramo oblikovati celoten sklop vira plina, da bi merjenje funkcijo normalno delovanje se lahko programirajo, da je to bolj zapleteno. Druga prednost je, da programiranje ni mogoče programirati brez obdelovanca, zato je potrebno počakati na artefakt, ki se obdelujejo, preden se lahko programirajo, s čimer se zmanjša učinkovitost in vpliva na proizvodnjo.

Po uvedbi funkcijo CAD programske opreme, saj lahko izda programiranja v offline virtualni merjenja, ki temelji na modelu CAD, s čimer rešuje zgoraj problem. Ali ni proizvodnja poteka, lahko izdate programiranje takoj kot vhod CAD risbo datoteke v merilno opremo. Delo-delni se lahko meri takoj, ko je bil predelan, kar močno izboljša učinkovitost proizvodnje.


Obvestite nas, če morebitna vprašanja ali nasvete

E-pošta: overseas@cmm-nano.com