Dom > Rešitve > Vsebine

Kako izbrati merilno programsko opremo?

Jun 22, 2017

Programska oprema omogoča, da merilni stroj izpolni potencialne zahteve glede hitrosti in natančnosti.

Današnja merilna programska oprema lahko doseže to raven, celo najbolj zapleteni programi ne zahtevajo znanja računalniškega programiranja. Danes je merilna programska oprema usmerjena na meni, opozarja operaterja, kaj mora storiti, in celo priporoča najverjetnejšo možnost.

 

Programski programi imajo tudi statisticno analizo procesov in nadzorne funkcije. Aplikacijska programska oprema za tankozidno merjenje kosov poenostavi pozicioniranje in merjenje obdelovanca, ki vsebuje korake rob, skozi matice in vijake. Popolnoma funkcionalna kontura omogoča, da merilni stroj hitro in natančno potrjuje kompleksne, negeometrične, nerazmejene obdelovance. Kot so lopatice turbine, rotorski vijačni kompresor, orodje, bat, CAM in ročična gred.

 

Delovni paket mehkega merilnika lahko grafično konstruira merilnik in v matematične metode vstavi značilnosti delov, da popravi geometrijske dimenzije. Nekateri programi ponujajo takšne modele za merjenje nepravilnih oblik, kot so tanke stene in plastični sklop, vetrobransko steklo in izpušni sistem. To zmanjšuje potrebo po dragih fiksnih števcih. Drugi moduli lahko izvajajo 2-d in 3-d optimizacijske procese in lahko popolne primerjave profilov.


image.png image.png


Industrija je razvila in široko sprejela standard prenosa podatkov, kot je standard za merjenje vmesnika ( DMIS ), ki se uporablja za dokončanje komunikacije s CAD sistema na Merilni stroj ; Začetni grafični standard izmenjave (IGES) je zaključiti izmenjavo podatkov iz CAD sistema na CAD sistem. Takšna funkcija omogoča zadostno merilno funkcijo pri obratnem inženirstvu. Na tej točki podatki o izdelku izhajajo iz meritev modulov ali delov. Prenos podatkov je lahko tudi koristen za razvoj CAD-podatkov in merilne postopke. V primernem položaju, tudi brez povezave, lahko pomaga zmanjšati breme merilnega stroja v množični proizvodnji. Zato, Izbira prave merilne programske opreme je ključnega pomena.

Nano metrologija sprejme svetovno znano merilno programsko opremo - Rational DMIS, ki je vizualizirana, priročna in inteligentna. Pomaga vam pri delu z visoko učinkovitostjo in zagotavljanju kakovosti vaših izdelkov, kar vam lahko najbolj ustreza.

 

Če imate kakšna vprašanja ali nasvet, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com