Dom > Rešitve > Vsebine

Dejavniki, ki vplivajo na slikanje CCD

Aug 21, 2017

Nekateri tehnološki preskoki, kot so piksli, so prinesli več trgov kameram.

Kamera CCD v video merilnem stroju je nenehno optimizirana, vendar malo ljudi razume vpliv kakovosti slike CCD, še posebej velikosti CCD. Veliko krat upoštevamo le goriščno razdaljo leče, toleranco izpostavljenosti, razmerje med signalom in šumom itd., Vendar ne vemo, da so ti tesno povezani z velikostjo CCD. Kaj točno je vpliv velikosti CCD? Spodaj bo na kratko predstavljen odnos med velikostjo CCD in kakovostjo slikanja.

1. Fotostenziven element MOS

Fotosenzitivni element MOS CCD je vsebnik, ki se uporablja za shranjevanje polnjenja, volumen vsebnika pa je toleranca izpostavljenosti. Velikost CCD bo neposredno vplivala na velikost MOS-ja, zato se bo povečala količina MOS-ja, vendar neizogibno povzroči upad CCD-ja. Ampak držite povečanje bremena, naredite dinamično območje CCD, širino osvetlitve povečate, CCD lahko občutljiv na bolj subtilne spremembe v svetlobi, da bi film imel močne upravne ravni.

Nasprotno, pixel bo izboljšan, izboljšanje ločljivosti pa ne bo izboljšalo kakovosti slike. Prevelik polnjenja bo povzročil nastanek hrupa slike in celotna kakovost slike se bo zmanjšala. Torej včasih, da bi dobili visoko kakovost slike, je zelo pomembno zmanjšati povpraševanje po pikih.

QQ截图20170322091907.jpg3020S_副本.png

2.Fokalna dolžina

Velikost CCD v DC je zelo majhna, verjetno samo ducat ali nekaj ducata od 135 filmov, zato objektiv DC je zelo kratek. Indeks odprtine je enak goriščni razdalji leče, tako da kratka goriščna razdalja ne omejuje le območja odprtine, ampak tudi omejuje premer leče, kar tudi omejuje sposobnost uhajanja svetlobe.

3. Primerjava in izbira

Pogosto uporabljamo pikslov, ki presodijo ravni kamere, vendar redko upoštevamo velikost. Pravzaprav je velikost pomemben pokazatelj digitalnega fotoaparata. Pod enakimi pogoji je večja velikost fotoaparata, bolje je slika in višja bo pixela vplivala na kakovost slike. Običajno CCD ima naslednje dimenzije: 1 / 2,7 inch, 1 / 2,8 inch, 2/3 palca, 1/3 palca, APS itd. Splošne SLR kamere so v APS, zato bodite pozorni na velikost pri izbiri fotoaparata.Če imate kakršna koli vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com