Dom > Rešitve > Vsebine

Različna CMM Probe Quill

Jul 05, 2018

Obstaja več tipov koordinatnih merilnih sond , ki so večinoma razdeljeni na fiksni tip, ročni rotacijski tip, ročni vrtljivi avtomatski indeksni tip, avtomatsko vrtljivo avtomatsko indeksiranje in sistem univerzalnega zaznavanja.

1. Fiksno in ročno zavrtano pero

Pri majhnih ali ročnih koordinatnih merilnih strojih je ročni vrtljiv tip primeren, ker nima posebnih zahtev kablov in vezij. Ti majhni sondni sistemi omogočajo operaterjem, da med merjenjem elementov enostavno premaknejo sondo. Operaterji morajo med merjenjem podatkov meriti kalibracijo položaja, kar znatno skrajša cikel testiranja. Ponovljivost večine ročnih vrtljivih položajev sonde lahko doseže 0,15 mikronov.

2. Fiksni Quill in Univerzalni sistem za zaznavanje

Univerzalni sistem za zaznavanje, opremljen v CNC merilnem stroju, je skoraj postal standardna konfiguracija, ker ima odlične zmogljivosti in splošnost, da bi izmerili kompleksne dele, še posebej to je najnižja stroškovna shema, ki se mora dotakniti merjenja delov iz druge smeri. Za merjenje kompleksnih delov, ki zahtevajo več pisal, se fiksna sonda ne more vrteti. Zaradi majhnega prostora merilnega stroja se fiksno pero ne more vrteti, zato je za merjenje kompleksnih delov potrebno veliko pisal. Vendar je prostor, ki ga zaseda merilni stroj, majhen in ni napake vrtenja.

3. Nepretrgano vrtljivo pero

Tri koordinatne merilne naprave lahko ohranijo natančnost podaljška dolžine 600 mm. Ker se lahko nenehno vrti, se lahko odkrije globoka luknja v kateri koli smeri in se lahko poveže s sprožilnim senzorjem.


Če imate kakšna vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com