Dom > Rešitve > Vsebine

Odstopanje Uvod

May 24, 2018

1. Odstopanje velikosti (odstopanje)

Odstopanje velikosti je določena velikost minus njena nominalna velikost, da bi dobili algebarsko razliko, jo lahko razdelimo na dejansko odstopanje in skrajno odstopanje.

(1) Dejanski odklon. Dejanska velikost minus njena nominalna velikost se imenuje dejanski odklon. Dejansko odstopanje predstavlja "Ea" ali "ea".

(2) Meja odstopanja. Algebraična razlika je uporabila mejno vrednost minus njeno nominalno velikost, se imenuje mejni odklon. Mejno odstopanje je razdeljeno na zgornjo mejno odstopanje in spodnji mejni odklon. Zgornja mejna odstopanja so algebraična razlika med zgornjo mejno vrednostjo minus nominalne velikosti in spodnja mejna odstopanja je algebraična razlika med spodnjo mejo, manjšo od nazivne velikosti. Vrednost odstopanja je nadomestna vrednost, ki je lahko pozitivna, negativna ali ničla. Zgornja mejna odstopanja luknje in os sta oziroma "ES" ali "es", spodnja mejna odstopanja luknje in osi pa sta "EI" in "ei".

2. Osnovni odklon

V nacionalnem mejnem in ustreznem standardu se zgornja mejna odstopanja ali spodnji mejni odklon, ki je najbližji ničeli, imenuje osnovni odmik, ki se uporablja za določitev odstopanja med toleranco in relativnim položajem ničle.

QQ截图20170511152455.jpg 201707050930261054676.jpg

3. Dimenzijska toleranca

Dimenzijska toleranca. Toleranca glede dimenzije je dopustna sprememba velikosti. Dimenzijska toleranca je enaka absolutni vrednosti algebarske razlike med zgornjo mejo in spodnjo mejo, ki je prav tako enaka absolutni vrednosti algebarske razlike med zgornjo mejno odstopanje in spodnjim mejnim odstopanjem. Toleranca je absolutna vrednost, ne more biti negativna, ne more biti nič (toleranca je nič, deli ne bodo obdelani). Tolerance lukenj in osi predstavljajo "Th" in "Ts".

4. Standardna toleranca

Vrednost tolerance, določena v nacionalnem standardu za določanje velikosti tolerance, je standardna toleranca.

5. Območje tolerance

V diagramu tolerančnega pasu je regija, opredeljena z dvema črtama, ki predstavljajo zgornji mejni odklon in spodnjo mejno odstopanje, ali zgornjo mejo in velikost spodnje meje. Določa se z velikostjo odstopanja in položajem njene relativne ničle, kot je osnovno odstopanje


Če imate kakršna koli vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com