Dom > Rešitve > Vsebine

Skupnih problemih kalibracijo CMM

Aug 16, 2018

1. kakšen je delovni proces jekoordinatni merilni stroj?

Koordinatni merilni stroj merimo skozi relativne premike sonda sistema in na obdelovanca. Sonda predvsem zazna tridimenzionalni koordinate-obdelovanca površino točk in pridobi končni rezultati skozi vrsto izračunov.

2. kaj opreme je potrebno kalibriranje koordinatni merilni stroj?

Na splošno, kalibracija koordinate merilnega stroja ni zapletena, tako dolgo, kot so na voljo naslednje standarde: laser interferometer, elektronski ravni, kvadratni vladar in standardne krogle, velikost ustreza razred do 1000mm, merjenje blok , itd.

201707050930261054676.jpgMICROok_副本.jpg

3. kaj je 21 napaka koordinatni merilni stroj?

Kot vemo, da so trijekoordinatni merilni strojima tri premično OS, in obstajajo 1 Napaka pozicioniranja in 5 geometrijske napake (vključno z: dve smeri linearna napaka, dve smeri kota napake), kot rezultat, so 18 napake v vseh treh osi pa so tudi perpendicularity napake med tri koordinatni osi. Zato skupno 21 Napaka točke tri koordinatni merilni stroj, je tudi glavni dejavnik rezultatov meritev ni točna

4. kdaj moramo kalibrirati 21 napake?

21 napake morajo biti umerjeni v naslednjih okoliščinah: ko je preveriti nov stroj, ko uskladijo stroj je preselil, ko koordinatni stroj je popravljen, ko dolžino merilni pogrešek je izven tolerance. Ker 21 napaka je osnova za natančnost koordinat stroj, je tudi bolj zapletene kalibracija.


Prosim infrom nas če na vsa vprašanja ali nasvet

E-pošta:Overseas@CMM-Nano.com