Dom > Rešitve > Vsebine

Osnovno znanje programske opreme CMM

Jul 31, 2017

Tridimenzionalni merilni stroj je sestavljen iz gostitelja, programske opreme, električnega (kontrolnega) sistema in merilnega sistema glave. Naslednje vsebine so v glavnem predstavljeni sistem računalniške programske opreme tridimenzionalnega merilnega stroja .

Računalnik je center za obdelavo podatkov. Glavne funkcije so:

1. Nastavitev parametrov krmilnega sistema; Zgornji računalnik komunicira s krmilnim sistemom in izvaja nastavitev parametrov prek "super terminala". Posebno programsko opremo lahko uporabite za debug in testiranje sistema.

2. Izvedite definicijo glave in kalibracijo glave ter kompenzacijo polmera sonde; Z različno konfiguracijo merilne glave in različnimi koti merilnih glav so izmerjene vrednosti koordinat različne. Da bi se rezultati različnih konfiguracij in različnega merilnega položaja lahko izračunali skupaj, je treba opraviti kalibracijo sonde pred izvedbo meritev. S to metodo lahko pridobimo podatke o konfiguraciji sonde, ki omogočajo izravnavo polmera vsake merilne točke in prenesejo koordinate različnih merilnih točk iz različnih zornih kotov na referenčni položaj glave.

3. Nastavite koordinatni sistem za potrebo po merjenju. Programska oprema lahko nastavi koordinatni sistem s sklicevanjem na dele in se nanaša na koordinatni sistem delov, ki ga je mogoče premikati in zavrteti glede na potrebe. Za udobje merjenja lahko določimo več koordinatnih sistemov.

4. Za izračun in analizo merilnih podatkov. Izračuna in ovrednoti vse vrste odstopanj, ki so potrebni za risbe na delih, in za merjenje rezultatov meritev uporablja statistično programsko opremo. Za merjenje prestav, krivulj, površinskih in zapletenih delov je mogoče uporabiti različne merilne programe.

5. Programiranje, obvestite položaj premika in nadzor dotika do krmilnega sistema; Programsko opremo za merjenje lahko programirate s pomočjo snemanja meritev in brez povezave programiranja v skladu s potrebami uporabnika, ki se lahko samodejno in natančno izmeri ali skenira serijske dele.

6. poročilo o rezultatih merjenja; V programski opremi za merjenje lahko operator nastavi predlogo v skladu s formatom, ki ga potrebuje, in generira poročilo o preskusu.

7. Pošiljanje merilnih podatkov na določeno omrežje ali računalnik. Z omrežno povezavo lahko računalnik izvede podatke, programski vnos in izhod.


Če imate kakršna koli vprašanja ali nasvete, nas obvestite

E-pošta: overseas@cmm-nano.com