Dom > Rešitve > Vsebine

Kakovost zraka na merilnem stroju

Mar 13, 2017

Iz zgoraj navedenega pripovedi, uporabnik lahko razumel, je zelo pomembno, ali se lahko stisnjen zrak zagotoviti normalno delo CMM, in ali lahko koordinatni merilni stroj zagotavljajo visoko natančnost. Torej, kakšne so posledice za kakovost zraka na CMM ?

1. tlaka

  • Učinek pritiska na zračni ležaj.

Pri normalnem delovnem tlaku, ki je debelina zračnega prostora med zračnim ležajem in vodenje letev pritrjena, kar lahko zagotovi dobro ponovljivost CMM. Če je tlak zraka niha, bo sprememba pred zaostrovanja veljavnosti zračnega ležaja vodile do spremembe med membransko prostora? Ko je med membrano prostor postane zelo majhen, obstaja določena trenja med zračnim ležajem in vodilno tirnico, ki lahko povzroči relativno trenja med zračnim ležajem in vodilno tirnico pri delujočem stroju. Njim bi lahko celo resno povzroči praske na vodilnih železnici in dotoku stroja uspešnosti

  • Učinek uravnotežiti cilinder

Bilanca valj se uporablja za uravnoteženje Z os. Ko je Z os gravitacija enaka privlačno silo, ki jo valja zračnega pritiska, bo Z os obdržati ravnotežje. Ko je jeklenka privlačna sila manjša od teže, se bo celoten sistem saldo izpod nadzora. Z os, kot tudi glava sonda bo padec navzdol. To lahko poškoduje sonda in Z os. Zato je zelo potrebno, da se zagotovi pravo tlaka stisnjenega zraka za CMM.

Čeprav je naša družba sprejela vrsto ukrepov za nadzor negativen rezultat nihanja stisnjenega zraka pritiska, da bi zagotovili, da lahko uporabite CMM normalno, prosim strogo nadzorujejo zračni tlak CMM.

nano CMM

2. Učinek zraka čistosti

Ker je zrak ni čist, da ne vsebuje le določeno količino vode, ampak tudi veliko prahu in drugih nečistoč. Te nečistoče bo šel v zračni kompresor z zrakom skupaj. Potem, gredo v visokotlačnem stisnjenega zraka z oljem delce megle skupaj. Če se te nečistoče ne odstrani, bo zelo škodljiva za uporabo in izvedbo merilnega stroja, predvsem v naslednjih dveh vidikov:

  • Učinek onesnaževalcev zraka

Obstaja veliko nečistoče delcev v stisnjeni zrak, ki se ne filtriramo. Premer delcev je nekaj do več deset mikrometrov. Ko gre v kompresor z vlago v zraku, ki jih lahko tvorijo nekatere materiale. Njihov premer je večji. Če te vrste stvari neposredno gredo v KMN brez filtriranja, lahko to povzroči resno grožnjo življenjsko dobo CMM. V hujših primerih pa lahko vodi do ostanki iz CMM.

  • Učinek olja in vode

Olje megle in vlage v zraku stisnemo v visokotlačnem stisnjenega zraka kompresor. Zrak se ne filtrira in gre v piščali CMM. To lahko privede do resnih korozije cevi za zrak. In bo ustvaril tudi druge nečistoče povezovalne cevi, ki bodo neposredno vplivale na tirnico. Na koncu bo to privedlo do netočnih merilnih rezultatov in celo vplivajo na življenjsko dobo CMM.

Čeprav ima Nano KMS komponento filter za učinkovito očisti stisnjenega zraka. Vendar, čiščenje zraka naprava za naše podjetje ima zelo visoko natančnost, priporočamo, da uporabniki za konfiguriranje zračni filter zraven kompresor. Če je preveč vode v zraku, je zelo priporočljivo, uporabniku, da opremiti sistem sušenja zraka.